Portada Novetats

Novetats Falomir

Aquest 2021 l’editorial Falomir s’ha sumat al carro dels jocs de taula moderns i aquí us en porto un petit recull que l’editorial amablement m’ha cedit per a poder provar-los i ajudar-vos a decidir si us encaixen a la vostra ludoteca. Els tres primers jocs Kapadokya, Fruits i Meeple Company són d’edició pròpia de Falomir i autoria nacional. D’altra banda, Arkantar, Altitude i Vertical són jocs d’origen francès i Falomir s’encarrega de la distribució a nivell estatal.

Primer trobareu una petita fitxa tècnica amb el resum de cada joc (n’hi ha 6 en total) i al final faré una valoració personal de tots ells.

Kapadokya

Autoria: Alberto Millán
Il·lustració: Lorena Gestido

Un joc de cartes ambientat a la regió de Turquia de la Kapadokya on haurem de ser qui aconsegueixi sumar més punts al final de la partida. Cada torn haurem de jugar una carta a la zona de joc que representarà un globus en una altura determinada i com més globus del mateix color aconseguim alinear més punts sumarem.

Jugadors: 2
Edat: 10+
Duració: 15 – 30 minuts
Preu PVP: 12,95€

Kapadokya

Fruits

Autoria: Lorena Gestido, Javier Martinez
Il·lustració: Lorena Gestido

A Fruits haurem de combinar memòria i agilitat per menjar les millors fruites de la galàxia. Al nostre torn tirarem el dau i haurem de fer l’acció que ens indiqui. Això ens permetrà anar coneixent la informació de les millors fruites mentre interactuem tots qui estem jugant. Al final de la partida, qui tingui més punts guanyarà.

Jugadors: 2 – 6
Edat: 8+ Anys
Duració: 15 minuts
Preu PVP: 12,95€

Fruits

Meeple Company

Autoria: José Joaquín Bernal
Il·lustració: Lorena Gestido

Has volgut mai tenir la teva pròpia empresa? A Meeple Company haurem de gestionar la nostra fàbrica i demostrar que som uns bons caps: contractant nous treballadors, traslladar les seus o viatjar a congressos. Haurem de complir els nostres objectius privats per ser qui guanyi la partida.

Jugadors: 2 – 4
Edat: 8+ Anys
Duració: 20 minuts
Preu PVP: 24,95€

Arkantar

Autoria i il·lustració: Aurélien Benhamou

A Arkantar, un joc exclusiu a 2 persones, haurem de construir muralles per evitar invasions, trencar les defenses rivals i alliberar els camins amb l’objectiu de capturar el rei/la reina de l’oponent i evitar que capturin al teu.

Jugadors: 2
Edat: 8+ Anys
Duració: 25 minuts
Preu PVP: 24,95€

Altitude

Autoria: Franck Régnier
Il·lustració: Sébastien Drillon

Altitude és un joc on haurem de fer la muntanya més alta possible. Al nostre torn robarem una carta i la jugarem a la nostra muntanya o en una d’un oponent. Trobarem cartes numerades, algunes amb animals i d’altres especials com allaus i telefèrics. Guanyarà qui hagi aconseguit una major puntuació.

Jugadors: 1 – 4
Edat: 6+ Anys
Duració: 25 minuts
Preu PVP: 14,95€

Vertical

Autoria: Franck Régnier
Il·lustració: Sébastien Drillon

A Vertical encarnarem el paper d’un escalador amb l’objectiu d’assolir el cim del penya-segat. Per aconseguir-ho haurem de superar tota mena d’adversitats i equipar-nos el millor possible abans d’iniciar l’ascens. Però compte, que com més amunt pugem… més dura serà la caiguda!

Jugadors: 2 – 5
Edat: 5+ Anys
Duració: 15 minuts
Preu PVP: 19,95€

Valoració Personal

Falomir ha entrat per la porta gran als jocs de taula moderns i ha adquirit una línia de producció i distribució molt seva. La majoria dels jocs que ofereix són de caràcter familiar però també en trobem de tall més infantil, com ara fruits, on treballarem la memòria dels més petits. Tot i així, les persones més tàctiques trobaran el seu lloc en jocs com ara Kapadokya o Arkantar, on l’anticipació, els paranys i el control del tauler seran claus per guanyar les vostres partides.

Arkantar – Preparació de la partida

Si el que esteu buscant són jocs per jugar en família, amb un ventall més grans de jugadors, teniu jocs com Meeple Company, que per a mi és ideal a 4. El joc més cabró de tots ja que per guanyar has de complir els teus objectius i fer que la resta no compleixi els seus. La gràcia és fastiguejar tot el que puguis a les altres persones i evitar que et fastiguegin a tu.

Els jocs de temàtica neu (Altitude i Vertical) són jocs que funcionen bé a tot nombre de jugadors. Tenen molta interacció encara que el Vertical, per mi, és més frustrant que Altitude ja que tot el progrés de la partida pot veure’s truncat quan menys t’ho esperes. Altitude és més flexible i tolerant en aquest sentit i permet reconduir una mala partida (ja sigui per una mala jugada teva o una carta que t’han jugat).

Altitude – Muntanya de Cartes

En definitiva, tots els jocs que us he ensenyat en aquest article estan pensats per gaudir en família i passar unes bones estones. Les produccions són bones en general, tant en material de cartes com la resta de components. Vull remarcar però, que els 3 jocs produïts a França (Arkantar, Altitude i Vertical) tenen el reglament traduït amb un traductor automàtic i l’explicació del joc en el reglament és una mica ortopèdica.

Si jo hagués d’escollir un parell de jocs de la llista, molt probablement escolliria Kapadokya i Meeple Company: són els més tàctics i els que he gaudit més jugant-los amb els meus cercles més propers.

Si teniu qualsevol dubte o voleu més informació d’altres jocs de Falomir, no dubteu en deixar un comentari i us respondré el més ràpid possible.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.