Spiel 2022

Enguany vaig tenir la oportunitat d’assistir a la fira de jocs de taula més important del món: l’Spiel, a Essen, Alemanya. En aquest article pretenc ensenyar-vos el que vaig veure i viure aquells 4 dies màgics i de pura fantasia.

L’Spiel es remonta l’any 1983 i el pic de visitants i estànds el trobem el 2019, previ a la pandèmia de la covid-19. En aquesta darrera edició, les xifres han tornat a un nivell més que correcte amb vora 150.000 visitants i uns 1.000 expositors. Com veieu, les xifres espanten.
La fira està dividida en diferents pavellons (us deixo la imatge a continuació) i són els 3 primers on trobem les editorials més grans, amb els estands més destacats. El pavelló 4 estava en gran part dedicat al joc asiàtic i els pavellons 5 i 6 a editorials més petites, en general, i botigues relacionades amb els jocs de taules: components, merchandising, etc.

Les fires són un punt de trobada i Spiel no podia ser menys. Un lloc on (re)trobar-te amb un munt de persones per primera vegada, o no, i poder compartir una afició en comú per a tots: Els jocs de taula. La majoria d’editorials disposaven de taules per a poder provar les últimes novetats publicades i poder així ensenyar-ho als visitants. Addicionalment, el joc es podia comprar així com altres productes que difícilment arribin a ser traduïts al nostre idioma.

També és cert que comprar novetats a Spiel té un “risc” d’haver de lidiar amb l’idioma i que després el joc t’arribi traduït al teu idioma i et faciliti la comprensió del joc i la partida en sí. Tot això s’arregla amb un bon domini de l’anglès, l’idioma de la majoria dels jocs de la fira.

Estand de components
Un estànd de components, meravella.

A la fira també hi vaig trobar un pavelló dedicat exclusivament a la premsa on els jocs presentat a la fira estaven allà exposats, per poder veure’ls, tocar-los i analitzar-los en detall davant d’una calma inaudita a tota la fira. Un pavelló on pràcticament no hi havia mai ningú i era un punt de descans i de debat sobre quines de les novetats seria la nova bomba a la BGG. A continuació us deixo una sèrie de fotografies d’alguns dels jocs exposats allà:

Si en un futur voleu anar a l’Spiel o simplement voleu conèixer més detalls de l’aventura que vaig tenir, us comparteixo el capítol del podcast Quedem per Jugar? que vaig gravar dedicat a la fira, on us dono, a més a més, un bon grapat de consells per sobreviure com cal.

Però això no és tot, també us comparteixo un vídeo on us ensenyo tots els jocs que vaig portar d’Alemanya.

Ja heu vist doncs que l’experiència a Spiel ha estat una autèntica bogeria i que és un viatge que s’ha de fer una vegada a la vida. Espero que ben aviat en tingueu també la oportunitat, si no hi heu anat ja!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.