top 3 categories

Top 3 Jocs de Taula Per Categories

Ens fa especial il·lusió publicar aquest article en col·laboració amb els nostres amics de Juegos de Mesa, el portal experto en diversión. Us proposem un top 3 en jocs de taula per categoria. Esperem les vostres opinions!

Els jocs de taula són tan, però tan variats, que es fa difícil trobar-ne un que s’adapti als nostres gustos. Potser, ara mateix, estàs buscant un bon joc i te n’adones que amb el títol no en tens prou per decidir-te.

Per sort, existeixen diferents categories de jocs de taula, una forma de classificació que facilita l’elecció del joc que estàs buscant i no trobes.

Et proposem començar per conèixer els tipus de jocs de taula que existeixen i una selecció dels jocs de taula més destacada per categoria. Et sembla bé? Doncs comencem:

Eurogames

També anomenats jocs d’estil alemany o eurojocs. Es caracteritzen per la seva senzillesa i curta durada. Tenen unes normes simples, amb poc text i requereixen poc ús del llenguatge. Aquí et mostrem alguns eurogames clàssics:

Agrícola

A agrícola, seràs un granger i hauràs de cultivar, criar bestiar, comerciar… tot per guanyar recursos i fer créixer la teva família. Guanyaràs punts per accions i pels integrants que sumis a la teva família. Òbviament, una família nombrosa és senyal de prosperitat, no?

Jugadors: 1 – 4
Duració: 30 minuts

agricola

Stone Age

Et traslladaràs a l’edat de pedra i aniràs col·locant treballadors en diferents àrees del taulell (granja, cantera, bosc, taller…), sempre mantenint la població ben alimentada. Les accions t’aniràn donant punts i, al final del joc, qui tingui més punts serà el guanyador.

Jugadors: 2 – 4
Duració: 60 – 90 minuts

stone age

Los Viajes de Marco Polo

Durant un viatge des de Venècia fins a Pequin, aniràs gestionant recursos i comercialitzant per tal d’aconseguir els punts que necessites per ser el guanyador. A cada ciutat hauràs de posar comerços i complir tractes mercantils. Ara bé, per viatjar has de pagar el cost de les rutes, així que t’hauràs d’administrar bé.

Hi ha un factor sort molt important: Els treballadors es col·loquen amb daus i el número que surti serà l’efectiviyat del seu treball.

Jugadors: 2 – 4
Duració: 20 minuts per jugador

marco polo

Ameritrash

Aquesta categoria engloba els jocs de taula d’estil americà. Són temàtics, inclouen una història, un fil argumental. Aquí et deixem alguns exemples de bons Ameritrash.

Las Mansiones de la Locura

Un joc cooperatiu on seràs un investigador d’efectes paranormals i exploraràs una macabra mansió, plena de coses terrorífiques. La victòria, o la derrota, serà per a tot l’equip, així que els esforços coordinats són vitals.

Un dels jugadors és el Guardià, el que mou als monstres i a la resta d’enemics. Mitjançant un sistema de cartes es fan els moviments i les accions (combatre, explorar una habitació, resoldre trencaclosques, etc…)

Jugadors: 2 – 5
Duració: 90 minuts

las mansiones de la locura

Eldritch Horror

En Aquest joc seràs un investigador que ha de lluitar contra horribles criatures d’altres dimensions, que entraran al nostre món a través de portals. Has de recol·lectar pistes, utilitzar encanteris i objectes màgics per tancar els portals.

Jugadors: 1 – 8
Duració: 2 hores i mitja

eldritch horror

Descent: Viaje a las Tinieblas

Aquest ameritrash està classificat com a joc de taula d’aventures i exploració. Hi ha herois i el malvat, el Senyor Suprem. Els herois han de completar missions i, el Señor Supremo, destorbarà tot el que pugui enviant monstres i posant trampes.

A cada missió s’ha de reconfigurar el taulell. A través de múltiples tipus de daus i cartes, els personatges es van especialitzant i van executant accions. En finalitzar una missió els personatges conserven les habilitats obtingudes de cara a les properes.

No és fàcil guanyar. De fet, moriràs, tot i que pots recuperar la vida sense límit de vegades.

Jugadors: 2 – 5
Duració: 2 – 4 hores cada missió

Descent

Fillers

Si amb la selecció anterior encara no has pogut trobar el teu joc de taula, aquí et deixem un tipus de joc que sens dubte t’encantarà.
Els fillers són jocs de taula per a partides ràpides. Acostumen durar uns 15 minuts. Aquí et deixem el nostre top 3 amb els millors jocs de cartes que hem seleccionat per a tu. 

Love Letter

Aquest és un clàssic joc de cartes  on cada carta representa a un personatge amb certes habilitats. El que cada personatge pot fer permet que puguis endevinar quina carta té els teus oponents. Així els vas delatant i derrotant.

Jugadors: 2 – 4
Duració: 20 minuts

love letter

Mal Trago

Aquest és un filler divertidíssim! Si hi juguen moltes persones encara és millor. Els jugadors encarnen als globins, servents d’una bruixa, que els utilitza per provar les seves pocions. Provaràs pocions l’atzar sense saber si serà una poció mortal o una poció segura… (Encara que aquí no n’hi ha cap de segura. Si no et mata, et pot sortir una cua de llangardaix, per exemple)

Si mors per una poció no abandones el joc, sinó que, convertit en fantasma, et dediques a mortificar als altres jugadors. Genial, oi?

Jugadors: 4 – 8
Duració: 20 – 25 minuts

mal trago

La Polilla Tramposa

Fer trampes amb autorització? Qui ho diria! Doncs en aquest filler tindràs la oportunitat de fer-ho i divertir-te moltíssim. L’objectiu és quedar-se sense cartes. Per aconseguir-ho s’ha de tirar per torns, en ordre numèric. Tindràs unes incòmodes cartes d’arnes, que només pots deixar anar d’amagat. Hauràs d’empescar-te-les per camuflar-les, a la màniga, el cabell… on puguis! Però… entre els jugadors hi ha una xinxa guardiana, que és l’única que podrà acusar-te de fer trampes. Si t’atrapa, hauràs de recollir totes les cartes de la taula i, a més, assumiràs el càrrec de xinxa guardiana. Si t’acusen en fals, les recollirà ell/a.

Jugadors: 3 – 5
Duració: 15 – 20 minuts

polilla tramposa

Party Games

Els jocs d’aquesta categoria són excel·lents! Són aquells que voldràs tenir per amenitzar una reunió familiar o una festa amb companys de la oficina. També anomenats jocs de socialització, es caracteritzen per permetre la participació de moltes persones alhora, ser senzills i rejugables. Estan destinats a promoure el riure, les situacions còmiques… en fi, la millor diversió grupal. Veiem-ne algun d’ells:

Black Stories

Aquí un joc que et submergeix totalment. Porta un nutrit conjunt de terrorífiques històries: crims, suïcidis, llegendes urbanes… que et posen els pels de punta!

Darrera de cada carta hi ha un misteri que s’ha de resoldre. Només el Guardià del Misteri coneix la solució. La resta de jugadors són investigadors que han de fer preguntes al guardià. A partir de les respostes s’ha d’aplicar la deducció per trobar la resposta. Es poden demanar pistes al guardià però això disminueix la puntuació.

Jugadors: a partir de 2 jugadors
Duració: 2 – 222 minuts

black stories

Preguntas de Mierda

El títol ja és simpàtic! En aquest joc t’enfrontaràs al tipus de preguntes que fan venir ganes de matar quan te les fan en públic. Porta 6 categories de preguntes: Vida quotidiana, imaginari, sexe, filosofia, cultura i gore. 

S’ha de ser valent per enfrontar-se a aquest joc, on tan pots acabar confessant la major vergonya de la teva vida com mostrant una ignorància èpica sobre certs temes.

Jugadors: 2 – 24
Duració: 20 minuts

Preguntas de mierda

Yo Soy el Jefe

Un joc per a bons negociants. S’han d’acumular diners tancant pactes. A través de les cartes d’inversió, cartes d’influència, cartes de pactes i els daus, intentaràs de ser el més ric al final del joc.

Jugadors: 2 – 6
Duració: 60 minuts

yo soy el jefe

War Games

Aquesta categoria avarca jocs de temàtica bèl·lica, on la seva mecànica és la planificació d’estratègies i la realització d’accions dins d’un enfrontament armat. Molts són històrics, basats en conflictes bèl·lics reals, d’altres totalment ficticis.

Gerra Fronteriza

Lideraràs una de les quatre faccions de la Segona Guerra Mundial: Estats Units, Gran Bretanya, Alemanya o la Unió Soviètica. Recreant batalles reals d’aquesta guerra, comandaràs la infanteria, tancs, artillers i avions, per buscar el protagonisme.

Les normes d’aquest joc són fàcils però es necessita un nivell alt per utilitzar bé la tàctica.

Jugadors: 2 – 4
Duració: 120 minuts

guerra fronteriza

Ether Wars

Aquest joc té un escenari fictici: La lluita per dominar la major font d’energia de l’univers

Té un bon balanç entre l’atzar i les decisions. Les estratègies es planifiquen però els daus en definiran l’abast.

Jugadors: 2 – 4
Duració: lliure

ether wars

Pandemic: La Caída de Roma

L’objectiu aquí serà evitar la caiguda de l’imperi romà. S’han de crear estratègies per aconseguir evitar la fam, refusar els atacs dels bàrbars… Per aconseguir-ho es necessita augmentar l’exèrcit, defensar ciutats i tancar aliances vitals.

Jugadors: 1 – 5
Duració: 45 minuts

pandemic caida roma

I fins aquí el top 3 de categories que ens ha proposat Juegos de Mesa, el portal experto en diversión. Esperem que us hagi agradat. Quin joc hi trobeu a faltar vosaltres? Deixeu-nos les vostres opinions!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.