Spiel’22 is coming (1)

Falten menys de tres mesos per una nova edició del que probablement és la fira anual més important en el món dels jocs de taula. La fira Spiel 2002 se celebra un any més a la ciutat alemanya d’Essen del proper 6 al 9 d’octubre. Hi aniré i intentaré fer-vos una cobertura el més decent possible. De moment però, toca escalfar motors i en aquest article us exposo els jocs (o expansions) que les editorials de casa nostra han confirmat que tindran durant la fira com a novetats i primícies aprofitant la importància de la fira.

Si voleu consultar tots els detalls relacionats amb la fira, us deixo aquí el web oficial de la fira.

Jocs de Guerra de Mitos

Guerra de mitos presenta 3 jocs a la fira: Insecta, Festival i Tempo. D’insecta us puc dir que trobareu un joc amb molta interacció que no us deixarà indiferent per tots els recursos mecànics que presenta, molt original.
A Festival puc comentar-vos que prenem una nova dimensió dels jocs de poliòminos i aquesta vegada haurem d’anar movent les fitxes pel tauler com si ens trobéssim ben bé en una pista d’un concert. També em va agradar molt.
Per acabar, Tempo, una proposta diferent al que mai heu pogut jugar. Un joc on haurem de seguir el la percussió de les nostres cartes sense equivocar-nos. Personalment ho veig com un joc educatiu per aprendre a marcar el ritme que pot ser ideal per a les escoles de música.

Insecta: The Ladies of Entomology

Jugadors:2 – 4
Duració:45 – 60 min
Edat:10+
Autor/s:Eugeni CastañoFerran Renalias, Amelia Sales
Editorial:GDM GamesMont Tàber
PVP:44€

Festival

Jugadors:2 – 4
Duració:15 – 30 min
Edat:8+
Autor/s:Eloi Pujadas, Amelia Sales
Editorial:GDM Games
PVP:20€

Tempo

Jugadors:2 – 6
Duració:10 – 15 min
Edat:10+
Autor/s:Francisco Gallego Arredondo
Editorial:GDM Games
PVP:10€

Jocs de Devir

Devir arriba ben carregada a l’Spiel 22. Arriba l’expansió del joc estrella de la fira del 2020 i sembla que arriba per petar-ho igual. He pogut provar-la ja i us puc dir que, sense perdre l’essència del joc original, li dona un gir a la partida, que permet als jugadors considerar noves vies d’obtencions de punts. L’increment de la rejugabilitat és immens i els nostres taulers personals s’expandiran per poder anar per Rússia en un tauler complementari.
De la resta de jocs no puc comentar-vos res encara. Ho comentaré quan arribi el moment. Només afegir que el Lacrimosa seria el joc anual de caixa gran de producció pròpia. Els mazescapes amplien l’experiència de les dues versions anteriors (aquesta vegada la versió kids i expert). I, finalment, els devir Pocket 2a generació són noves entreges d’una saga de jocs petits, senzills però amb el seu grau d’estratègia.

The Red Cathedral: Contractors

Jugadors:1 – 4
Duració:60 – 90 min
Edat:10+
Autor/s:Isra C.Shei S.
Editorial:Devir
PVP:25€

Lacrimosa

Jugadors:1 – 4
Duració:90 – 120 min
Edat:14+
Autor/s:Gerard AscensiFerran Renalias
Editorial:Devir
PVP:70€

Winter

Jugadors:2
Duració:10 min
Edat:8+
Autor/s:Maria Blasco Arnandis, Enrique Blasco
Editorial:Devir
PVP:10€

Home Sweet Hme (or Not)

Jugadors:2 – 5
Duració:30 min
Edat:8+
Autor/s:Paul Peterson
Editorial:Devir
PVP:30€

Regine

Jugadors:2 – 4
Duració:30 min
Edat:10+
Autor/s:Josep M. Allué, Dani Gómez
Editorial:Devir
PVP:10€

Mazescape Cryo-C & Mazescape Hipnos

Jugadors:1
Duració:15 min
Edat:8+ & 6+
Autor/s:Pablo Céspedes, Víctor Hugo Cisternas
Editorial:Devir
PVP:10€

Jocs de Salt & Pepper Games

L’editorial espanyola reina dels jocs de cartera aterra enguany a la fira d’Spiel amb un parell de propostes que fugen completament de la seva línia editorial (apart del ja conegut Watergate). Resist! i Take a seat són les dues apostes trencadores i del segon, que ja l’he jugat us puc dir que és per sobre de tot, original. Semblava que en el món del X & Write estava tot inventat però aquest Share & Write haurem d’ubicar els espectadors d’un teatre als seus seient a base de dibuixar poliominós que vindran dictats per dos taulers que compartirem i modificarem conjuntament amb els oponents d’esquerra i dreta mentre disputem unes puntuacions finals de majories. Un joc diferent que no us deixarà indiferents 😉
Per acabar, com no, tindrem un joc de format cartera (que ja està a la venda a les botiques aquí), films, d’en José Ramón Palacios. En aquest joc haurem de ser qui més tiquets vengui de les seves pel·lícules per guanyar.

Resist!

Jugadors:1
Duració:20 – 40 min
Edat:10+
Autor/s:Trevor Benjamin, Roger Tankersley, David Thompson (I)
Editorial:Salt & Pepper Games
PVP:25€

Take a Seat

Jugadors:1 – 6
Duració:20 – 30 min
Edat:8+
Autor/s:Eloi Pujadas, Ferran Renalias
Editorial:Salt & Pepper Games
PVP:23,5€

Films

Jugadors:1 – 2
Duració:10 – 15 min
Edat:8+
Autor/s:Jose Ramón Palacios
Editorial:Salt & Pepper Games
PVP:15€

Aquests són alguns dels jocs que arribaran a Essen aquest any per part de les nostres editorials. Al proper article comentarem més jocs de més editorials. Mentrestant, estigueu atents a les xarxes de totes les novetats que vagin sortint al respecte.

El llistat de jocs complert que tindrem de cara a la Spiel 22 d’Essen que ja s’ha publicat a la BGG el podeu trobar en aquest enllaç.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.