End of Line Caixa

End of Line

A End of Line tindràs un únic objectiu: tallar la línia del teu adversari abans que talli la teva. Amb aquesta proposta LittleHouse BoardGames presenta la seva primera proposta com a estudi de jocs de taula després d’aconseguir finançar aquest joc a través de Verkami.

Si ja coneixes el joc o només vols saber la nostra opinió,  ves a la valoració personal

Jugadors:1 – 8
Duració:5 – 30 minuts
Edat:7+
Complexitat:Baixa
Idioma:Castellà
Gènere:Abstracte
Autor/s:LittleHouse Boardgames
Editorial:LittleHouse Boardgames
PVP:12,95€

A End of Line, l’objectiu del joc és aconseguir que l’adversari no pugui jugar una carta per allargar la seva línia. Els Jugadors, per torns, aniran jugant cartes per tal d’aconseguir aquest objectiu i, alhora, tindran diverses accions addicionals que els permetran beneficiar-se.

Components

2 cartes d’energia.
50 cartes de línia.
2 cartes d’inici.

End of Line contingut

Preparació de la partida

End of line no té un taulell físic on els jugadors puguin jugar les seves cartes. El terreny de joc està delimitat per una quadrícula fictícia de mida 7×7 on els extrems estan connectats, com si es tractés d’una esfera.

Cada jugador escull un dels dos colors i barreja les cartes de línia per formar la baralla per robar. Seguidament posa al costat de la baralla la carta d’energia amb el número 3 a dalt.
Per acabar, els jugadors posen les cartes d’inici una al costat de l’altre, deixant una casella entremig.

Preparació End of Line

Mecànica del Joc

End of Line funciona mitjançant rondes. Cada ronda està dividida en 3 fases:

Fase d’ordre de torn

Els jugadors comparen la iniciativa de la última carta jugada. El jugador amb menor iniciativa serà el primer en jugar la següent ronda. En cas d’empat es mira la carta anterior i així successivament fins que es resolgui el desempat. En cas d’arribar a l’inici de la línia, comença el jugador que ha iniciat la partida.

Fase de robar

Cada jugador roba les cartes necessàries fins tenir-ne 5 a la mà.

Fase d’acció

En aquesta fase els jugadors han de jugar dues cartes obligatòriament (excepte la primera ronda que és només una carta).
La única norma que s’ha de complir és que l’entrada de la carta ha de coincidir amb una sortida de la carta anterior. No és necessari que encaixi bé amb la resta de cartes adjacents. En cas que la carta jugada tingui més d’una sortida, el jugador haurà d’escollir-ne només una per continuar.

End of Line Partida

Durant aquesta fase els jugadors disposen de diferents poders (accions addicionals) que es poden utilitzar pagant un punt d’energia (girant la carta d’energia 90 graus). Les accions són les següents:

  • Accelerar: Pots jugar una 3a carta al teu torn.
  • Frenar: Permet jugar només 1 carta en lloc de 2.
  • Marxa enrere: Pots continuar la teva línia per un altre sortida de la penúltima carta en joc en lloc de la última (si és possible).
  • Gas extra: Pots robar una carta addicional.

Final de la Partida

Quan un jugador no pot col·locar una de carta de línia, automàticament perd la partida i el seu adversari es converteix en el guanyador d’End of Line.

End of Line Final partida

Variants

Versus/Battle Royale (2-8 jugadors): És el mode bàsic que hem explicat i pot ser ampliable fins a 8 jugadors amb més baralles d’End of Line (cadascuna permet 2 jugadors). Com més jugadors hi hagi, major serà el taulell disponible.

Puzzle Solitari: Seguint les normes del mode versus, el jugador ha d’aconseguir omplir una superfície de 5×5.

Solitari End of Line

Solitari clàssic: Mateix objectiu que el puzzle solitari però comences sense cartes a la mà i cada carta que robis (d’una en una) hauràs d’escollir si la poses a la línia o la descartes. Abans de robar una altra carta, el jugador podrà decidir agafar la última carta de la pila de descartades i jugar-la a la línia.

Puzzle Cooperatiu: És el mateix mode que el puzzle solitari però la tasca serà omplir el taulell de 7×7 i els dos jugadors hauran de treballar conjuntament per aconseguir-ho.

Team Battle: Seguint les normes del mode Versus/Battle Royale, els jugadors jugaran per equips i tindran l’avantatge de poder saltar la línia del company d’equip (només 1 carta per acció) mitjançant un punt d’energia. No es permet continuar la línia del company.

Valoració Personal

Ens trobem davant del primer joc que crea LittleHouse BoardGames, i els volem felicitar per la quantitat de variants i de possibilitats tenim en un joc tan petit. Analitzarem una mica cada aspecte del joc i en veurem les seves virtuts i els seus defectes:

Disseny: el joc està ambientat en les carreres de Tron. En aquesta edició que hem adquirit, personalment ens produeix una bona sensació d’immersió i tenim la sensació d’estar fent una pseudo-carrera contra l’adversari. Veurem si en la resta de models que sortiran properament a la venda, els jugadors tenen el mateix feeling.

Materials: Aquest és, per nosaltres, el pitjor aspecte del joc. Entenem que per pressupost no es podia fer d’una altra manera el joc, però les cartes reclamen urgentment ser fitxes de cartró així com la caixa ser rígida i no simple cartolina. Trobem a faltar les instruccions en físic ja que les hem de descarregar d’internet i hem de consultar el telèfon cada dubte que pugui sorgir. Tampoc hi ha la opció de imprimir-les ja que no hi cabria a la caixa.

Mecànica: Si els materials eren el punt dèbil del joc, la mecànica n’és el fort. Sembla mentida la quantitat d’estratègia que pot haver-hi en un taulell esfèric de 7×7 on cada torn només jugues dues cartes. El fet de tenir a l’abast els diferents accions extres fa que cada torn, el ventall de possibilitat sigui exponencialment major i que les partides sigui molt àgils. És cert que l’atzar por condicionar la partida, però també considerem que tenim prou accions com per dirigir el nostre atzar i no dependre’n.

Rejugabilitat i escalabilitat: El joc té moltíssimes variants tal i com hem comentat (mode versus, modes solitari, per equips…) i, a més a més, podem ampliar el joc fins a 8 jugadors amb altres jocs base. Això permet que sempre tinguem una excusa o una altra per fer una partida a End of Line. Bé és cert, que les partides a més de dos jugadors ja no duraran els 10 minuts que té establert el joc.

Com a resum final, End of Line compleix perfectament el seu rol dins la nostra ludoteca i és un excel·lent filler per fer partides ràpides i espontànies. També té l’avantatge que és un joc de butxaca i ens el podem emportar allà on sigui. L’únic punt negatiu és la qualitat del material que creiem que és molt millorable, però ho compensa la bona mecànica del joc on l’atzar queda compensat amb les accions addicionals.

End of Line

12,95€
7.3

Disseny

7.5/10

Materials

6.0/10

Mecànica

8.0/10

Rejugabilitat

7.5/10

Originalitat

7.5/10

A Favor

  • Fàcil i ràpid de jugar.
  • Múltiples opcions de joc diferents.
  • Gran escalabilitat.

En Contra

  • El manual d'instruccions s'ha de descarregar
  • Els materials són molt millorables.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *