Jaipur Portada

Jaipur

Viatgem al cor de l’ínidia per arribar a la ciutat de Jaipur, on el nostre objectiu serà convertir-nos en el mercader personal del Maharaja aconseguint més riquesa que el nostre rival. Només el més estratègic i astut ho aconseguirà. Un joc creat per Sébastien Pauchon el 2009 i editat per Asmodee és un dels millors jocs de cartes per a dos jugadors que podem trobar al mercat.

Si ja coneixes el joc o només vols saber la nostra opinió,  ves a la valoració personal

Jugadors:2
Duració:30 minuts
Edat:10+
Complexitat:Baixa
Idioma:Castellà
Gènere:Cartes, estratègia
Autor/s:Sébastien Pauchon
Editorial:Asmodee
PVP:19,99€

Components

 • 55 cartes de producte.
  • 6 x Diamants
  • 6 x Or
  • 6 x Plata
  • 8 x Teles
  • 8 x Espècies
  • 10 x Pells
  • 11 x Camells
 • 38 fitxes de producte.
 • 18 fitxes de bonificació.
 • 1 fitxa de camell.
 • 3 fitxes d’excel·lència.
Jaipur contingut

Preparació de la partida

Per jugar a Jaipur, els 2 jugadors s’asseuran un davant de l’altre i la preparació consta de:

 1. Posa 3 cartes de camell boca amunt entre els dos jugadors.
 2. Barreja les cartes restants.
 3. Es reparteixen 5 cartes per jugador.
 4. Es posen dues cartes de la baralla al costat de les 3 de camell ja presents a la taula per acabar d’omplir el mercat. La resta de cartes formen la baralla per robar.
 5. Els jugadors posen els que tinguin a la mà formant una pila davant seu. Això serà la bandada.
 6. Separem cada tipus de fitxa de producte i les posem fent files a l’altra banda de la baralla per robar.
 7. Barregem les fitxes de bonificació i en fem 3 piles segons cada tipus.
 8. Posem la fitxa de camell i les fitxes d’excel·lència amb les fitxes de producte.
Jaipur Preparació

Mecànica del Joc

Els dos jugadors s’aniran alternant el torn mentre duri la partida. Durant el seu torn, un jugador pot o bé agafar cartes, o bé vendre cartes. Mai les dues accions. L’objectiu del joc és obtenir més punts que l’adversari, per tant s’ha de controlar quan s’han d’agafar cartes o quan s’han de vendre productes, els quals en donaran punts.

Agafar cartes

Si el jugador decideix que vol agafar cartes té fins a 3 opcions:

 1. Agafar 1 únic producte: Agafa una sola carta de producte del mercat i la posa a la mà. Després omple l’espai buit de la taula amb la primera carta de la baralla.
 2. Agafar diversos productes: Agafa totes les cartes de producte (poden ser de diferent tipus) i després omple els espais buit de la taula amb cartes de camell, d’altres productes, o una combinació de tots dos tipus de cartes que tingui el jugador en propietat.
 3. Agafar camells: Agafa tots els camells del mercat i omple els forats amb cartes de la baralla.

Important: Els jugadors no poden tenir més de 7 cartes a la mà en acabar el seu torn.

Jaipur Partida

Vendre cartes

Per vendre cartes i guanyar fitxes de producte (i per tant, punts) es fa de la següent manera:

 1. El jugador escull un tipus de producte i descarta tantes cartes com vol.
 2. Per cada carta que ha venut, agafa una fitxa (començant per la de més valor) del tipus corresponent.
 3. Si ha venut 3 o més cartes agafa una fitxa de bonificació (3, 4 o 5+ cartes venudes).

Un jugador no pot vendre més d’un producte en un sol torn. Els productes més valuosos (plata, diamants i or) la venta s’ha de fer amb, almenys, dues cartes encara que només quedi una fitxa.

Final de la Partida

La partida s’acaba en el moment que un jugador guanya dues rondes.

Una ronda acaba immediatament quan s’esgoten 3 tipus de fitxes de producte o bé quan no queden suficients cartes a la baralla per omplir el mercat.

Fitxes Victoria

Valoració Personal

Jaipur és, sense cap mena de dubte, un dels millors jocs per a dos jugadors que es pot jugar. Un joc senzill d’aprendre, d’entendre i de jugar, sense cap mena de complicació. A primer cop d’ull sembla un joc senzill i sense profunditat però, un cop hi has jugat algunes partides, te n’adones que és tot el contrari: cada carta que agafes o vens cartes, això marca el ritme de la partida i és crucial per al resultat final. És important anar traçant el que fa l’adversari per saber si la teva estratègia interferirà amb la seva i, d’aquesta manera, ser més ràpid en vendre les cartes i obtenir una major recompensa.

No hi ha una estratègia definida dins del joc, però és important tenir en tot moment controlada la situació i saber quan s’han de vendre productes o bé quan s’ha d’agafar cartes. Malgastar accions venent un sol producte pot conduir immediatament a la derrota. I el mateix, si sempre tens la mà plena d’agafar cartes, pots deixar d’obtenir les millors fitxes de puntuació. Per tant, és vital balancejar les dues accions de manera que sempre tinguis cartes per sorprendre el rival i alhora puguis obtenir un grapat de punts.

Analitzem amb una mica més de detall el joc: A nivell de disseny, el joc no brilla. La temàtica tampoc dóna massa marge per fer meravelles i és, al nostre gust, una mica mediocre. Està molt ben fet el disseny però sembla que estiguis jugant un joc de fa 50 anys i tampoc t’aconsegueix endinsar dins la temàtica durant la partida que és l’objectiu d’aquest disseny.

Els materials que ens presenten a Jaipur són més que correctes: bones cartes, amb textura fibrada, i les fitxes d’un cartró ben gruixut. Les cartes hi caben enfundades (fundes simples, no premium) i sempre s’agraeix que es deixi aquest espai de marge dins la caixa.

A nivell de mecànica el que ja hem comentat; és un joc molt senzill per jugar-hi fins i tot amb gent poc juguenera. Caldrà pensar molt bé la teva acció si no vols lamentar regalar-li molts punts al teu adversari. A nivell de rejugabilitat és difícil d’opinar ja que depèn de cadascú i de com entengui el concepte. El joc és el que és, no ens enganyem, per tant, la rejugabilitat vindrà dictada pel nivell de competitivitat entre els jugadors. Si sou de fer una partida i no fer revanxes, l’avorrireu abans que si sou dels que us agrada competir, que no en tindreu mai prou. El joc no té escalabilitat ja que és exclusivament per a dos jugadors.

Com a resum final, si el vostre número de jugadors habitual és de 2, Jaipur és un joc imprescindible a la vostra ludoteca. Altrament, és una aposta que cadascú ha de fer. Jaipur no decepcionarà a ningú i sempre que surti a taula serà un èxit. Us animem a provar-lo i que ens digueu la vostra opinió!

Jaipur

7.4

Disseny

6.5/10

Materials

7.5/10

Mecànica

8.0/10

Rejugabilitat

7.5/10

Originalitat

7.5/10

A Favor

 • Molt fàcil d'aprendre i jugar.
 • Espai a la caixa per enfundar.

En Contra

 • Pot fer-se repetitiu.
 • Només 2 jugadors.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.