Ghost Adventure Portada

Ghost Adventures

A Ghost Adventures ajudarem a un ratolinet fantasma a cavalcar sobre la seva baldufa per salvar el món d’un terrible monstre i els seus aliats. Un joc d’habilitat creat per en Wlad Watine, il·lustrat per en Yann Valeani i en Jules Dubost, que ens arriba editat per 2Tomatoes.

Si ja coneixes el joc o només en vols saber la meva opinió,  ves a la valoració personal.

Jugadors:1 – 4
Duració:20 minuts
Edat:8+
Complexitat:Baixa
Idioma:Castellà
Gènere:Abstracte, Habilitat
Autor/s:Wlad Watine, Yann Valeani, Jules Dubost
Editorial:2 Tomatoes
PVP:30,00€

Components

 • 1 Baldufa Manual
 • 1 Baldufa amb Llançador
 • 6 puntes i Tapes de recanvi
 • 6 Enganxines
 • 1 Zona d’Entrenament
 • 8 Mons impresos en 4 Taulells a doble cara
 • 1 Llibre d’Aventures
 • 1 Llibre amb Cerques Cooperatives i en Solitari
 • 4 Pocions
Ghost Adventures Components

Preparació de la partida

Per fer una partida a Ghost Adventure primer s’ha d’escollir si fer una partida al mode Aventura (1-4 persones), al mode Cerca (1-4 persones) o en mode Solitari. Obrirem el llibret corresponent per localitzar la missió que ens toca fer. Seguidament posarem els taulers a l’abast de totes les persones, igual que les baldufes i les pocions de llançament, les quals en tindrem 3 de plenes i una de buida.

La missió ens indicarà quins mons haurem d’utilitzar i quins seran els objectius que haurem d’assolir en cadascun d’ells.

Mecànica del Joc

La partida durarà el que triguem en superar o fallar la missió. Començarem llençant la baldufa al cercle blau del tauler inicial. Una de les persones agafarà el tauler i movent-lo lleugerament haurà de guiar la baldufa fins aconseguir l’objectiu del mapa i passar-la al següent món. La baldufa pot baixar 1 o 2 nivells de relleu sense cap problema, però per ascendir només ho pot fer mitjançant el botó de salt (el botó triangular imprès al mapa).

Un objectiu es considera aconseguit en el moment que la baldufa s’hi està uns segons a sobre girant. Per aquest motiu és molt important arribar a un punt de control, un dels cercles blaus d’un dels mons.

Per passar d’un món a un altre es pot fer a través de la sortida indicada al mapa o bé amb un botó de teletransport (el botó quadrat imprès al mapa). En cas de fer-ho per la sortida, la baldufa haurà d’aterrar al següent mapa en el cercle blau. Si ho fa amb un teletransport, podrà aterrar en qualsevol punt del mapa.

Ghost Adventures Passar Món

En el moment que la baldufa s’atura, en perdem el control o queda encallada en un obstacle, haurem de gastar una de les pocions per poder seguir jugant. Si no en quedés cap, fracassem automàticament la missió.

Final de la Partida

La partida, o la missió, acaba quan s’han aconseguit tots els objectius de la missió o bé quan no tenim cap poció que ens permeti continuar jugant.

Valoració Personal

Amb aquesta proposta plena de voltes i aventures, Ghost Adventures es presenta com un joc de taula que es juga a l’aire. Abans de començar a valorar en detall el joc vull agraïr a 2Tomatoes la cessió d’una còpia del joc per a poder fer la ressenya.

Disseny i Components

El disseny de Ghost Adventure és d’aquells que entren pels ulls. Un dibuix bufó i atractiu que si t’agrada immergir-te en els jocs, es complementa perfectament amb la història que presenta el còmic. Per posar algun però, diria que hi ha objectius a les missions que es poden confondre dins del mapa i és clar, en un joc d’habilitat, això passa factura. En qualsevol cas, no hi tinc més queixes.

Pel que fa als components, com és habitual en els jocs de 2Tomatoes, la producció és molt bona: el cartró dels mons és rígid i gruixut, tot un gust per jugar. La qualitat del paper que tenim als còmics també és molt alta i, a més a més, tot imprès en color. Fantàstic. He trobat a faltar una segona corretja per a la baldufa per si es trenqués la que porta. Ho comento perquè el joc ve amb enganxines i diverses puntes de recanvi per les baldufes però cap llançador.

Mecànica

El joc com a tal no té una mecànica real com les que estem acostumats als jocs de tauler o de cartes. En aquest cas, és un joc 100% pura habilitat on, personalment, trobo que el joc és més difícil del que pugui aparentar. La corba d’aprenentatge és molt ràpida, però l’increment en la dificultat dels nivells ho és encara més. Això significa que si volem superar tots els nivells que ens proposa el joc, tocarà entrenar i entrenar per conèixer molt bé com llisca la baldufa sobre dels taulers i estudiar bé els moviments, sobretot els salts, que és on perdem (momentàniament) el control de la baldufa.

La importància en llençar la baldufa el més fort possible és molt alta si es vol arribar a superar el nivell. El més frustrant de tot és aconseguir l’objectiu però perdre el control de la baldufa abans no aconsegueixes arribar a un punt de control. També veureu que els mons, per molt bonics que siguin, es compliquen molt en el moment que has d’aconseguir objectius que es troben en un pis superior. Igual que passa en un videojoc, haver de repetir el mateix nivell gaires vegades consecutives pot minvar la moral de qui estigui jugant i afectar negativament l’experiència. És per això que recomano practicar força abans d’encarar els nivells de dificultat més alta i no avançar fins que et resulti senzill passar-te el nivell anterior.

Experiència

L’experiència jugant a Ghost Adventures ha estat gratament positiva. Tant en solitari com en cooperatiu, on la diversió i l’emoció creix a mesura que es va dominant el joc. Hem gaudit del cooperativisme en essència amb el joc mentre ens passàvem la baldufa i ens animàvem els uns als altres per superar cadascun dels nivells que anàvem afrontant. És cert també que no és un joc per estar-hi jugant hores seguides ja que és molt monòton i es pot arribar a cremar ràpidament. Millor fer sessions curtes i espaiades, com passa en els jocs que funcionen per nivells (com per exemple el Micro Macro).

En definitiva, si busqueu un joc de tauler, meeples, fitxes i/o cartes, no us acosteu a Ghost Adventures perquè no trobareu res del que busqueu. En canvi, si que us recomanaria Ghost Adventures si busqueu un concepte de joc diferent, sense reglament per llegir (pràcticament) i que us permeti fer partides breus amb un bon repte per superar. Un joc per a tota la família on probablement la canalla el domini amb més facilitat que els adults i això engrandeixi més la bona estona de partida.

Ghost Adventures

30,00€
7.5

Disseny

7.5/10

Components

7.5/10

Mecànica

7.0/10

Experiència

8.0/10

A Favor

 • Originalitat per sobre de tot
 • La qualitat dels components és segell 2Tomatoes
 • La corba d'aprenentatge és molt ràpida

En Contra

 • La dificultat dels nivells incrementa ràpidament
 • Pot pecar de monòton

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.