Harry Potter Hogwarts Battle portada

Harry Potter Hogwarts Battle

Avui us volem presentar un joc que va entrar amb molta força a principis d’aquest 2020. Asmodee ens presenta el nou Harry Potter Hogwarts Battle, un joc cooperatiu i de creació de baralles que ens endinsarà dins el món de Harry Potter. Per posar-nos en context, hem d’aconseguir alliberar Hogwarts de les mans de les forces del mal i cada jugador reencarnarà un personatge de la saga (en Harry, en Ron, l’Hermione o en Neville) per utilitzar totes les armes possibles i assolir la victòria.

El joc es distribueix en diferents partides, de moment tenim 7 escenaris en el joc base, on conforme anem superant-los, anirem adquirint noves cartes més poderoses. D’altra banda, enemics més poderosos ens aniran barrant el pas impedint derrotar l’esperat Lord Voldemort. Per tal d’assolir la victòria amb més facilitat, els jugadors hauran de saber utilitzar tan bé com sigui possible els punts forts dels seus personatges i saber-los combinar amb les cartes que aniran adquirint al llarg de la partida.

Presentació Harry Potter Hogwarts Battle

Fitxa tècnica

Jugadors:2 – 4
Duració:30 – 60 minuts
Edat: 11+
Complexitat:Baixa – Mitjana
Idioma:Castellà
Gènere:Cooperatiu, Estratègia, Construcció de baralles
Autor/s:Forrest-Pruzan Creative, Kami Mandell i Andrew Wolf
Editorial:Asmodee
PVP:49,99€

Components

Harry Potter Hogwarts Battle té diversos components. Bàsicament hi trobem cartes, fitxes i els marcadors. Només explicarem el que trobes inicialment ja que no volem aixafar les sorpreses que dóna el joc conforme va avançant en l’aventura.

Cartes d’herois

En Harry Potter, el personatge més flexible i adaptable a totes les situacions.

En Ron Weasly, el qual el seu fort és utilitzar aliats per ajudar als seus companys.

L’Hermione Granger, l’especialista dels encanteris que et permetran robar cartes i atacar als malvats sense parar.

En Neville Longbottom, el personatge més complex ja que té accés a les cartes descartades i té un munt d’opcions per combinar cartes i pensar diverses estratègies.

Cartes d'herois Harry Potter Hogwarts Battle

Cartes de Hogwarts

En total podem trobar 3 tipus diferents de cartes de Hogwarts: Aliats (les blaves), Objectes (les grogues) i Encanteris (les vermelles). Cada carta que vulguem adquirir ve marcada amb un cost abaix a la dreta. És el cost d’influència que hem de pagar al nostre torn.

Cartes de Hogwarts

Marcadors

Els marcadors són unes fitxes que utilitzarem al llarg de la partida i cadascun té el seu significat: a l’esquerra tenim els d’atac, en forma de llampec, a la dreta hi ha els d’influència, les monedes i, finalment, el marcador en forma de cor és la vida que té el nostre personatge.

Marcadors Harry Potter Hogwarts Battle

Taulell del jugador

Cada jugador té el seu propi taulell, el qual està dividit en múltiples seccions. Al costat esquerra del taulell hi va la nostra baralla i a la dreta les cartes descartades. A dalt del taulell hi posarem la nostra carta de personatge.
A sobre del taulell hi posarem el marcador de la vida, a la meitat superior ,i a la meitat inferior hi podrem posar els marcadors d’atac i d’influència que anem adquirint durant el nostre torn o el d’altres jugadors.

Taulell del jugador

Cartes dels malvats

Les cartes dels malvats també tenen diferent informació. Primer de tot, tenim el nom del malvat a la part superior. Seguidament tenim la seva habilitat a la part esquerra de la foto i a sota la recompensa que obtindrem un cop el vencem. El cor que es veu abaix a la dreta és la seva vida. Un cop li assignem tants punts d’atac com diu el cor, podrem cobrar immediatament la recompensa.

Cartes de malvats Harry Potter Hogwarts Battle

Cartes d’esdeveniments

D’altra banda tenim les cartes de les forces del mal. Aquestes cartes tenen efectes perjudicials per als jugadors. L’efecte s’ha de resoldre immediatament i a cada torn revelarem tantes cartes com digui el lloc que estiguem actualment.

Cartes de forces del mal

Cartes de Lloc

Finalment tenim les cartes de lloc i les fitxes amb el símbol de les forces del mal. L’objectiu del jugadors és evitar que l’últim lloc quedi ple de marques de forces del mal. Si això passa perdran la partida. El número de marques necessàries per a cada lloc ve definit a la part inferior de la carta. Finalment a la dreta de la carta hi veiem quantes cartes de forces del mal s’han de revelar durant el torn d’un jugador.

Cartes de llocs

Desenvolupament de la partida

Els jugadors aniran disputant torns fins aconseguir la victòria contra els malvats o quedar derrotats per les forces del mal. Cada jugador adaptarà el paper de jugador actiu, quan sigui el seu torn, o jugador passiu, quan sigui el torn d’un altre jugador. El torn del jugador actiu està dividit en 4 parts:

1. Revelar i resoldre la/les carta/es d’esdeveniment de les forces del mal:

Per determinar quantes cartes d’esdeveniment de les forces del mal hem de revelar, haurem de mirar la carta de lloc activa. Un esdeveniment pot fer revelar una altra carta extra i comportar més problemes dels esperats. És important que els jugadors tinguin en compte aquestes situacions si no volen patir més del compte per vèncer.

2. Resoldre les habilitats dels malvats:

Cada malvat té la seva pròpia habilitat i, quan es compleixen els requisits, ja sigui a causa d’una carta d’esdeveniment, o no, és en aquest pas que la resoldrem.

3. Fer les accions dels herois:

Els herois tenen 3 accions: jugar una carta, assignar punts d’atac a un malvat i comprar una carta amb influència. L’ordre que es fan aquestes accions és indiferent. Cada acció es pot fer més d’una vegada així que pots jugar les cartes que vulguis, comprar les cartes que vulguis (i puguis) i assignar els punts d’atac a més d’un malvat alhora i distribuir-los de la manera que ho prefereixis.

4. Acabar el torn:

El jugador està obligat a descartar tots els marcadors d’atac i d’influència que li hagin pogut sobrar així com les cartes restants de la mà abans de robar-ne 5 de noves.

Finalment, un cop ha robat les 5 noves cartes, el següent jugador en pren el relleu de jugador actiu.
Quan un jugador arriba a 0 punts de vida, ja sigui el jugador actiu o un jugador passiu, es considera que queda Atordit i haurà de descartar tots els marcadors d’atac i influència que tingui en aquell moment. També haurà de descartar la meitat de les cartes i, finalment, afegir una marca de les forces del mal al lloc actual. Un jugador atordit no podrà guanyar ni perdre punts de vida durant aquell torn. Un cop acabat el torn en qüestió, situa el marcador de punts de vida als 10 punts.

Final de la partida

Cada partida té dos possibles finals per als jugadors: victòria o derrota. Cada escenari determina quines condicions s’han de complir per tal de guanyar. Com a norma general, els jugadors guanyen quan aconsegueixen derrotar tots els malvats presents al taulell de joc. Si quan, un cop acabat el torn d’un jugador, l’últim lloc de l’escenari té suficients marques del mal, els jugadors perdran la partida.

Cada victòria a Harry Potter Hogwarts Battle permet al/s jugador/s seguir endavant amb l’argument i afegir noves cartes per al següent escenari. La derrota en canvi, et priva de continuar amb el segúent escenari fins que no hagis derrotat el present.

Valoració final

Harry Potter Hogwarts Battle és un joc imprescindible per a tots aquells amants de la saga. El joc fa endinsar els jugadors dins d’aquest món de fantasia i els fa sentir com uns autèntics mags. Per aquells que no siguin tan aficionats a la saga, cal dir que el joc té una mecànica que t’atraparà des de la primera partida i et farà jugar una partida rere l’altra.


Normalment hem jugat amb 2 jugadors i hem observat que és més senzill que jugar amb 4 tal i com ho hem fet alguna vegada puntual. El fet de ser 4 fa que triguis més a ser el jugador actiu, per tant, costa més que puguis recuperar els punts de vida que perds quan ets el jugador passiu. Els atordiments són més freqüents i això dificulta la partida.


Pel que fa la rejugabilitat, Hogwarts Battle és perfectament rejugable una i una altra vegada encara que mai tindràs la sorpresa i l’emoció d’obrir els escenaris un cop ja has fet la primera partida. De totes maneres, pots modificar el nivell de dificultat i jugar amb diferents combinacions de personatges.

Per nosaltres és un joc indispensable i no sembla que ens n’haguem de cansar a curt termini. Esperem amb ganes que Asmodee decideixi publicar la primera expansió, Harry Potter: Hogwarts Battle – The Monster Box of Monsters Expansion (2017).

Harry Potter Hogwarts Battle

7.6

Disseny

7.5/10

Materials

7.5/10

Mecànica

8.0/10

Rejugabilitat

6.5/10

Originalitat

8.5/10

A Favor

  • El joc permet modificar la dificultat al teu gust.
  • La mecànica és molt senzilla i apta per a tota la família.
  • Un joc obligatori per als fans de Harry Potter

En Contra

  • L'aleatorietat dels enemics pot fer que la partida quedi encallada i perdis molt fàcilment.
  • Les cartes són d'un material simple i recomanem utilitzar fundes.
  • Un cop l'has jugat perd la xispa de la novetat. És rejugable igualment

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *