Unlock portada

Sèrie UNLOCK!

En els últims anys estem vivint un autèntic ‘boom’ de les experiències anomenades Room Escape. Un Room Escape consisteix en sortir d’una habitació (o qualsevol lloc tancat) mitjançant una sèrie de pistes i enigmes on tu ets el protagonista i el temps el teu principal contrincant. L’objectiu és poder sortir abans que el compte enrere no arribi a zero. De Room Escape en podem trobar de tota mena i de pràcticament qualsevol temàtica.

Doncs bé, avui us volem presentar la sèrie UNLOCK! Un joc (uns quants jocs!) basat en aquests Room Escape on tindrem 60 minuts per resoldre el problema que se’ns planteja mitjançant una baralla de cartes i algun material extra que pugui tenir el joc en concret. Cada edició inclou tres experiències úniques.

Cartes Unlock

Fitxa tècnica

Jugadors:1 – 6
Duració:60 minuts
Edat:10+
Complexitat:Baixa – Mitjana
Idioma:Castellà
Gènere:Puzzle, Exploració, Cooperatiu
Autor/s:Cyril Demaegd
Editorial:Space Cowboys
PVP:29,90€

Components i mecànica

Els components principals que trobem a UNLOCK! són cartes. Tenim cartes de 4 tipus: les blaves i vermelles, les verdes i les grises. D’altra banda necessitarem un dispositiu android o apple i haurem de descarregar l’aplicació d’UNLOCK! per poder jugar. Les cartes verdes requeriran interaccionar amb l’aplicació.

Un exemple de la mecànica del joc de cartes és la següent: Suposem que ens trobem en una habitació com la de la imatge. Tenim accés a les cartes 35, 42, 69, 21 i 11.

carta escenari unlock

Veiem que la carta vermella, la 35, és un moble i que la clau, una carta blava amb el número 11, podria obrir-lo. Per ajuntar dues cartes sempre n’hem de prendre una de vermella i una de blava. Tal i com veiem a les cartes (a la cantonada de dalt a la dreta), representen dues peces d’un trencaclosques.

carta vermella
carta blava

Si prenem el valor de les dues cartes i el sumem obtenim el 46. Llavors prenem la carta número 46 i voir-là! problema resolt i la carta 46 ens diu que podem eliminar del joc la número 11 i la 35.

carta solucio unlock

El joc anirà avançant conforme anem resolent els enigmes que se’ns plantegen. Normalment les cartes les utilitzarem només una sola vegada i després ja les podrem descartar de la partida.

Pel que fa les cartes verdes, necessitarem l’aplicació per resoldre el problema que s’amaga darrere juntament amb alguna altra carta que ens servirà com a pista i ens facilitarà la feina.

carta màquina unlock

Si algun moment ens trobem encallat en el desenvolupament de la partida, l’aplicació té un apartat de pistes on, introduïnt el número de la carta, obtindrem una pista per interpretar la solució ràpidament.

Final de la partida

Quan haguem acabat l’aventura, l’aplicació ens dirà la puntuació que hem tret en funció del nombre d’errors que haguem comès i el temps que haguem trigat en resoldre’l.

No és necessari acabar-ho en els 60 minuts que deixa l’aplicació però si ens passem no aconseguirem la màxima puntuació.

Valoració final

UNLOCK! és una experiència innovadora en el món dels jocs de taula. Un tresor per a tots els aficionats als trencaclosques on hauràs d’utilitzar tot el teu enginy per a resoldre una bona quantitat d’enigmes.

Cada joc està pensat per jugar-lo una sola vegada; UNLOCK! ja disposa de més de 15 experiències úniques. Així doncs, un cop has acabat les teves, sempre les pots intercanviar amb alguna altra persona i resoldre les seves ja que el material no es fa malbé per jugar-hi.

Encara que el joc és de 1 a 6 jugadors, nosaltres recomanem jugar-lo de 2 a 4 jugadors com a màxim; massa gent pot fer que l’experiència no sigui del tot satisfactòria.

UNLOCK!

7.6

Disseny

8.5/10

Materials

7.5/10

Mecànica

8.0/10

Rejugabilitat

5.0/10

Originalitat

9.0/10

A Favor

  • Cada experiència és única i irrepetible
  • L'argument de l'aventura i les cartes estan perfectament coordinats
  • L'ús d'una aplicació ho fa més interactiu

En Contra

  • No es pot repetir una mateixa aventura dues vegades
  • Veure una carta incorrecta per error pot alterar l'argument
  • Jugar amb més de 3 jugadors empobreix l'experiència

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.