Mision Cumplida portada

Misión Cumplida

En BZ1, un superrobot d’última generació, ha estat programat per posar a prova el nostre treball en equip amb una sèrie de missions que haurem de superar. Aquest filler cooperatiu està editat per Zacatrus i BrainPicnic i ens promet partides molt emocionants. Una autèntica revelació d’aquest primer trimestre del 2020 a casa nostra.

L’objectiu del joc és aconseguir superar totes les missions que ens planteja el robot BZ1 abans no s’acabin les cartes.

Jugadors:1 – 4
Duració:20 minuts
Edat:8+
Complexitat:Baixa
Idioma:Castellà
Gènere:Filler
Autor/s:Ken Gruhl
Editorial:Zacatrus i BrainPicnic
PVP:9,99€
Misión Cumplida Cartes

Components

 • 54 Cartes de missió.
 • 56 Cartes numerades de l’1 al 7 en 4 colors (cada carta numerada apareix dues vegades a la baralla).
 • Instruccions.
Misión Cumplida Dificultat

Preparació de la Partida

Per preparar una partida a Misión Cumplida hem de fer el següent:

 1. Repartim 4 cartes numerades a cada jugador. Es poden mirar però no ensenyar a la resta de jugadors.
 2. Posem 4 cartes numerades a sobre la taula, una al costat de l’altra, formant així 4 piles. La resta de cartes numerades les deixem al costat; serà la baralla per robar.
 3. Escollim el nivell de dificultat el qual volem jugar i agafem tantes cartes de missió com s’indica a les instruccions. Barregem aquestes cartes de missió i les posem del revés a sobre de la baralla per robar.
 4. Posem les 4 primeres cartes de missió a sobre de les cartes numerades.

Així doncs, tindrem 8 cartes visibles en tot moment. Ja podem començar a jugar!

Misión Cumplida Preparació
Exemple de preparació

Mecànica del Joc

El jugador inicial és el que hagi menjat alguna cosa taronja més recentment.

El torn d’un jugador es resumeix en: jugar una carta sobre una de les 4 piles i robar una carta de la baralla.

La carta que es juga ha de ser del mateix color, del mateix número, o totes dues coses, que la carta superior de la pila que es vol jugar.

Les missions que haurem de fer són condicions que han de complir les piles. Per exemple, que hi hagi tantes cartes d’un color, que els valors de dos colors coincideixin, que les cartes sumin una quantitat determinada. Hi ha moltes missions i molt semblants.

Si quan es juga una carta es compleix una missió, aquesta es retira de la partida i se’n posa una altra de la baralla de missions i passa el torn al següent jugador. Si no se’n compleix cap, passa el torn al següent jugador directament.

Quan no quedin cartes per robar a la baralla, els jugadors segueixen jugant les cartes que tenen a la mà, mentre puguin.

Una altra norma important és que els jugadors no poden dir en cap moment quins números o colors tenen a la mà. Tanmanteix si que poden parlar sobre quines missions són més o menys important i aconsellar als altres jugadors on jugar una carta.

Final de la Partida

La partida de Misión Cumplida acaba quan passen una de les següents coses:

 • Victòria dels jugadors: S’han completat totes les missions amb èxit.
 • Derrota dels jugadors: Un jugador no pot afegir cap carta a una pila central al seu torn, ja sigui perquè no té cartes a la mà o bé està bloquejat i no pot jugar cap carta seguint les normes.
Misión Cumplida Presentació

Valoració Final

Misión Cumplida és un filler que no pot faltar a cap casa. És un joc ràpid en tots els sentits, en aprententatge, preparació i partida. I pel preu que té no es pot trobar pràcticament res millor.

El disseny és correcte, ens recorda una mica al joc original de l’uno. Transmet molt bones sensacions i ganes de jugar una segona i tercera partida seguida.

El material de les cartes és l’ideal, unes cartes de fibres que no caldrà enfundar per poder jugar ja que són dures i resistents. Els més exigents les enfundaran igualment, però això ja és decisió personal. Nosaltres de moment el deixem sense fundes ja que probablement les cartes no hi càpiguen a la caixa si s’enfunden.

La mecànica del joc és l’habitual en un filler: torns de pocs segons i molta agilitat a la partida. Bé és cert que pots allargar el torn debatent on jugar i quines missions jugar primer, però això ja ho veureu quan proveu el joc.

Pel que fa l’escalabilitat, és correcte i lògicament com més jugadors més difícil és poder completar missions. Nosaltres l’hem provat a nivell solitari i a 2 jugadors. Encaixa bé en totes dues opcions. Amb 3 i 4 trobarem que hi haurà més cartes a mans de juagadors i pot resultar que les cartes no encaixin amb la mateixa fluidesa que ho fa quan es juga amb 1 o 2 persones.

La rejugabilitat és ilimitada. Tens jocs per centenars de partides. Això sí, quan portes un bon grapat de partides, pots començar a preveure quin tipus de missió falta més per sortir i pots caure en la repetitivitat del joc. En qualsevol cas no és un problema per gaudir-lo una última partida i superar el teu anterior rècord.

Misión Cumplida és una de les millors opcions que trobem al mercat ara mateix per un preu ridícul. Tenim un joc ideal en qualsevol situació, completament portable, que ens garanteix moltes jornades d’emoció i ganes de superar-nos. Us recomanem que li doneu una oportunitat i veureu que ha estat un gran encert.

Misión Cumplida

7.3

Disseny

7.0/10

Materials

8.0/10

Mecànica

7.5/10

Rejugabilitat

7.0/10

Originalitat

7.0/10

A Favor

 • Joc fàcil, ràpid i econòmic.
 • L'escalabilitat permet gaudir-lo des d'un a quatre jugadors.

En Contra

 • L'excés d'atzar pot aixafar una partida.
 • Les missions són massa semblants tot sovint.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.