the mind portada

The Mind

És moment d’unir les nostres ments i preparar-nos per un joc cooperatiu on connectarem amb els nostres companys per superar tots els nivells. Estem parlant de The Mind, un filler cooperatiu nominat a millor joc de l’any el 2018. Un autèntic repte creat per Wolfgang Warsch (creador de jocs com l’optimus) i que, de la mà de Mercurio, podem gaudir-lo a casa nostra. En aquest joc, l’objectiu és aconseguir ordenar una sèrie de cartes numerades de l’1 al 100, superant diferents nivells, amb l’afegit que no podem comunicar-nos de cap manera amb els nostres companys. El secret del joc està en saber dominar el tempo de la partida. Un joc que ens absorbirà des de la primera partida.

Jugadors:2 – 4
Duració:20 minuts
Edat:8+
Complexitat:Baixa
Idioma:Castellà
Gènere:Cartes
Autor/s:Wolfgang Warsch
Editorial:Mercurio
PVP:12,95€

Components

  • 100 Cartes numerades (de l’1 al 100).
  • 12 Cartes de nivell (de l’1 al 12).
  • 5 Cartes de vida.
  • 3 Cartes d’estrella ninja.
  • Instruccions.
the mind contingut

Preparació de la partida

Es posaran una quantitat determinada de vides i d’estrelles ninja sobre la taula en funció del nombre de jugadors. Les vides i estrelles sobrant es deixen a un costat de la taula per si s’utilitzen durant la partida.
A continuació els jugadors fan una pila amb les cartes de nivell necessàries que ve determinat pel nombre de jugadors. S’ordenaran de forma ascendent i el nivell 1 estarà a dalt de tot de la pila.
Finalment, es barregen les 100 cartes numerades i cada jugador en rep una (pel nivell 1). La resta de cartes s’aparten a un costat de la taula.

La quantitat de vides, estrelles ninja i els nivells que s’han de jugar es determinen a la següent taula:

2 JugadorsNivell 1 – 122 vides1 estrella ninja
3 JugadorsNivell 1 – 103 vides1 estrella ninja
4 JugadorsNivell 1 – 84 vides1 estrella ninja
the mind preparacio
Exemple de preparació d’una partida a 3 jugadors

Mecànica del Joc

Abans de començar un nivell els jugadors s’han de concentrar. Quan els jugadors estan preparats per afrontar el nivell estenen la mà sobre la taula. Quan tots ho han fet, el nivell comença.

En aquest joc no hi ha torns. Tots els jugadors juguen alhora, quan ho creuen convenient. Tal i com hem dit, l’objectiu del joc és ordenar ascendentment les cartes que els jugadors tenen a les mans. Les cartes s’han de jugar d’una en una des de la mà del jugador a la pila de cartes que estem ordenant. Un mateix jugador pot tirar tantes cartes seguides com vulgui; això si, vigilant que algú no tingui una carta més baixa i això suposi cometre un error. Els jugadors no poden comunicar-se de cap manera ni pactar una estratègia per determinar el temps entre cada carta jugada.

Quan tots els jugadors han jugat totes les cartes de les seves mans, es considera que el nivell s’ha superat i es tornen a barrejar les 100 cartes i es reparteixen tantes cartes com indica el següent nivell (dues cartes al nivell 2, tres al 3, i així successivament).

Recompenses: Hi ha nivells que, un cop superats ens atorgaran una estrella ninja o una vida. Agafarem una carta de la reserva i la posarem amb les vides o estrelles ninja que tenim en joc. Com a màxim, els jugadors poden tenir 5 vides i 3 estrelles ninja.

Error: Quan un jugador juga una carta i algú en té una de més baixa el joc s’interromp automàticament. Els jugadors perden una vida i es descarten totes les cartes que tinguin un valor inferior a la carta jugada. A continuació els jugadors es tornen a concentrar i el nivell es reprèn d’aquell punt.

the mind partida

L’estrella ninja: En qualsevol moment d’un nivell, un jugador pot alçar la mà per proposar utilitzar una estrella ninja. Una estrella ninja serveix perquè tots els jugadors descartin la carta més baixa que tinguin a la mà. Si tots els jugadors hi estan d’acord s’utilitzarà l’estrella ninja, sinó, no. Després d’utilitzar l’estrella, els jugadors tornen a concentrar-se i es reprèn el nivell.

Final de la Partida

Una partida de The Mind té dos finals: Si els jugadors aconsegueixen superar tots els nivells, guanyen la partida. Tanmateix, si els jugadors perden l’última vida, hauran perdut.

the mind final

Valoració Personal

Si haguéssim de valorar el The Mind amb una sola frase seria: mai un joc tan simple ha estat tant complex per guanyar. Amb el The Mind hem descobert que jugar sempre amb les mateixes persones genera una afinitat que, en aquest cas, és la clau per superar el joc.

El secret, i únic secret, en aquest joc el tenim en conèixer els teus companys d’equip i, és per això, que requereix un petit entrenament si volem arribar fins al final del joc. És dels millors fillers que podem trobar al mercat per un preu bastant baix, assequible per a totes les butxaques, que ens donarà hores de diversió tant a petits com a grans, comprovat i assegurat.

El disseny del joc és molt simple però molt amigable i agradable de veure. Personalment, va ser un dels motius de la compra, el conill de la portada, ens va agradar molt. En canvi, els materials no tenim res a destacar, són simples i senzills. Una pena que no es puguin enfundar les cartes ja que no hi caben a la caixa. És el punts més baix del joc.

Pel que fa a la mecànica del joc, no pot ser més simple, els jugadors van jugant cartes sense cap mena d’ordre fins a tenir-les totes ordenades. Aquesta mecànica de joc fa que l’escalabilitat millori per cada jugador que juga. De totes maneres, una partida a dos jugadors és divertida igualment.

Podem prometre que mai hem tingut moments de tensió i èpica iguals als que hem tingut jugant al The Mind. Les situacions on s’aconsegueixen encadenar unes quantes cartes consecutives genera una adrenalina a taula que no ho hem vist amb cap altre joc.

Com a conclusió final, The Mind és un joc únic dins el món dels fillers el qual considerem casi obligatori a qualsevol ludoteca. Darrere la senzillesa s’amaga un joc difícil però molt emocionant i addictiu. Esperem que l’incorporeu a la vostra col·lecció si encara no ho heu fet i ens doneu la vostra opinió.

The Mind

12,95€
7.6

Disseny

7.0/10

Materials

6.0/10

Mecànica

8.0/10

Rejugabilitat

8.5/10

Originalitat

8.5/10

A Favor

  • Un joc diferent a la resta.
  • Molt divertit per jugar amb la gent més propera.
  • Barat i portable.

En Contra

  • La mida de la caixa no permet enfundar les cartes.
  • Frustra no guanyar pràcticament mai.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.