portada top expansions carcassonne

Top expansions Carcassonne

Us portem un top especial avui. Sabem que és molt complicat decidir quina és la millor expansió que li podem donar a un joc quan aquest en té moltes com és el cas del Carcassonne. Farem una proposta del que per nosaltres són les millors expansions que podem trobar a les botigues. N’hi ha moltes més però difícilment les trobarem al nostre abast. Comencem doncs:

3. Colinas y ovejas

En aquesta expansió s’introdueix la figura del pastor amb les seves ovelles. Pasturaran pels camps de Carcassonne i intentaran arribar al corral abans no vingui el llop a menjar-se les ovelles. A més a més, trobarem llosetes amb turons que ens ajudaran guanyar aquells punts que fins ara quedaven repartits entre jugadors. I si això fos poc, els monjos podran tenir fantàstiques vinyes prop dels monestirs i ens ho agrairan amb uns punts extres quan completem el monestir.

Carcassonne Colinas y Ovejas Portada

Components

 • 18 llosetes de terreny (senyalades amb una ovella).
 • 16 fitxes d’ovelles.
 • 2 fitxes de llop.
 • 1 bossa de tela.
 • 6 pastors.
Carcassonne Colinas y Ovejas Components

Com s’hi juga?

Pastors i ovelles: Quan un jugador posa un segment de camp, podrà escollir posar un seguidor o el pastor. Si posa el pastor haurà d’agafar una fitxa de la bossa. Si surt una ovella es posa el costat del pastor i així es crea i s’amplia el ramat. Si surt un llop haurà de tornar la fitxa a la bossa i recuperar el pastor.

Cada vegada que el jugador afegeix una lloseta pot (abans de posar un seguidor) ampliar el ramat agafant una altra fitxa de la bossa i esperar que no surti el llop o també pot portar el ramat al corral i puntuar el nombre d’ovelles que el compon.

Turons: Quan un jugador posa una lloseta amb un turó automàticament posa una segona lloseta del revés a sota i ningú (ni el mateix jugador) pot veure què és. La lloseta del turó actua com una lloseta normal i serveix per, en el moment que hi ha un empat en puntuar un camí, ciutat o granja, guanyi qui estigui al turó.

Vinyes: Les vinyes actuen com una lloseta normal i, si estan posades al voltant d’un monestir, atorguen 3 punts extra per vinya quan es puntua el monestir.

2. Constructores y Comerciantes

Els comerciants arriben a Carcassonne amb ganes de vendre els seus productes. Aconseguiràs fitxes extres si completes una ciutat la qual hi hagi fitxes de vi, espigues i tela. L’objectiu és ser el millor comerciant de Carcassone i obtenir aquests punts extres al final de la partida. S’introdueix també la figura del porc per obtenir un major rendiment a les granges i, per acabar, la figura del constructor que ens permetrà fer torns dobles i accelerar les nostres construccions.

Carcassonne Constructores y Comerciantes Portada

Components

 • 24 llosetes de terreny.
 • 20 marcadors de producte comercial.
 • 12 nous seguidors en 6 colors (1 porc i 1 constructor per jugador).
 • 1 bossa de tela.
carcassonne constructores y comerciantes componentes

Com s’hi juga?

Productes comercials: Quan un jugador completa una ciutat on hi ha llosetes amb productes (vi, espigues o tela) agafarà un marcador per cada producte que hi hagi. No importa si té seguidors o no en aquella ciutat, qui l’acaba ho agafa. Al final de la partida, per cada tipus de producte, el jugador que en tingui més rebrà 10 punts.

El porc: El porc es juga en una granja i augmenta el valor de la ciutat en 1 punts (4 en lloc de 3). Només es pot jugar el porc si ja tens un granger en aquell camp. El porc quedarà tota la partida allà on entri i, al final, si el jugador encara controla la granja sumarà la bonificació. El porc no compta com a granger per al control de la granja.

El constructor: El constructor es pot jugar en un camí o ciutat que estigui iniciada i tinguem un seguidor. Quan posem el constructor podrem tenir torns dobles quan ampliem aquell camí o ciutat. Ens permetrà robar una altra lloseta i jugar-la normalment. No es permeten torns triples o més i, un cop s’acaba el camí o la ciutat, recuperem el constructor.

970h90

1. Posadas y Catedrales

La que es considera la millor expansió de Carcassonne i casualment és la primera que es va fer. Jugarem al tot o res. Una expansió on entren en joc els hostals del llac i les catedrals. On tot val el doble o val 0. No introdueix cap mecànica nova però ens presenta el concepte de seguidor gran i tenim els seguidors per a un 6è jugador a més a més d’unes fitxes de puntuació per facilitar el recompte.

Carcassonne Posadas y Catedrales

Components

 • 18 llosetes de terreny.
 • 8 seguidors per a un 6è jugador.
 • 6 fitxes de puntuació 50/100.
 • 6 seguidors grans.
carcassonne posadas y catedrales-contenido

Com s’hi juga?

Hostal del llac: Si un camí té un hostal o més i es completa, el jugador sumarà 2 punts en lloc d’1 per segment. Si no es completa, no rebrà cap punt.

Catedral: Una ciutat amb una catedral atorgarà 3 punts per lloseta i per escut quan es completi. Si la ciutat no es completa no donarà cap punt al final de la partida.

Seguidor gran: El seguidor gran té el mateix valor que 2 seguidors petits i les normes d’ús són les mateixes que els altres seguidors.

Fitxes de puntuació: Quan un jugador completa el circuit de puntuació (50 punts) agafa la fitxa de 50 punts i la posa davant seu. Quan arribi als 100, girarà aquesta fitxa per indicar que ja té 100 punts. I així successivament.

Extra: La Princesa y el Dragón

Per acabar us portem una expansió extra que farà saltar foc a taula! A la princesa y el dragón hi introduïm nous conceptes però el més important: podrem fer fora els seguidors dels altres jugadors i provocar així una mica de competitivitat a la taula. El volcà, el drac, el portal màgic, la princesa i la fada és tot el que s’afegeix en aquesta completa expansió del Carcassonne.

Carcassonne La Princesa y el Dragón

Components

 • 30 llosetes de terreny.
 • 1 drac de fusta.
 • 1 fada de fusta.
carcassonne la princesa y el dragon-componentes

Com s’hi juga?

El volcà: Quan entra en joc una lloseta amb un volcà no s’hi pot posar cap seguidor i s’hi haurà de posar el drac estigui fora del joc o en una altra lloseta.

El drac: Quan entra en joc una lloseta amb un drac s’hi pot posar un seguidor i a continuació es mou el drac. El drac es mou 6 caselles. Començant pel jugador que ha posat la lloseta, cadascú el mourà 1 casella vertical o horitzontalment en ordre de torns fins a fer-ho un total de 6 vegades. El drac no pot repetir una casella dues vegades durant el moviment ni tampoc entrar en una casella on hi ha una fada. Si resulta que el drac entra en un atzucac s’acaba immediatament el moviment i continua la partida. Si el drac en algun moment entra en una casella on hi ha un seguidor, aquest torna al seu propietari.

El portal màgic: Quan entra en joc una lloseta amb un portal màgic, el jugador pot posar un seguidor en aquella lloseta o en qualsevol altre seguint les normes de col·locació i mai en camins, ciutats o monestirs completats.

La princesa: Quan entra en joc una lloseta amb una princesa poden passar dues coses: Si s’inicia una ciutat nova, el jugador podrà posar un seguidor i jugar normalment. Si es col·loca en una ciutat on ja hi ha seguidors, el jugador no podrà afegir un nou seguidor i haurà d’escollir un dels seguidors d’aquella ciutat i retornar-lo al seu propietari.

La fada: La figura de la fada serveix per protegir-se del drac, atorga un punt a l’inici de cada torn de qui la controla i bonifica amb 3 punts addicionals quan es completa una ciutat, camí o claustre (i granja al final de la partida). Un jugador pot posar la fada en una casella on tingui un seguidor si no col·loca cap seguidor aquell torn.

Esperem que us hagi agradat aquesta sel·lecció d’expansions del Carcassonne i que pugueu gaudir del joc encara més. Creieu que hi ha alguna altra expansió que hauria d’estar en aquest top? Deixeu-nos un comentari amb la vostra opinió!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.