Virus Portada

Virus!

Avui aprofitem el temps de confinament que estem patint tots per presentar-vos el virus, un joc molt àgil i divertit publicat per Tanjis Games. Un autèntic número 1 en vendes que no us decepcionarà.

Ens trobem davant d’una pandèmia i el nostre objectiu és aconseguir aïllar un cos sa i erradicar el virus abans que qualsevol altre jugador. Aquest joc no hi entén d’ètica i tot és vàlid per aconseguir la victòria.

Fitxa Tècnica

Jugadors:2 – 6
Duració:20 minuts
Edat:8+
Complexitat:Baixa
Idioma:Castellà
Gènere:Cartes
Autor/sD. Cabrero, C. López, S. Santisteban
Editorial:Tranjis Games
PVP:14,99€

Components

Disposem de 4 tipus de cartes: òrgans, virus, medicines i cartes de tractament. L’objectiu del joc és aconseguir un cos sa tal i com hem dit. Per tal d’aconseguir-ho hem de reunir un òrgan de cada color abans no ens ataquin amb algun virus. Un òrgan sa és aquell que no té cap virus o estan vacunats/immunitzats.

Quan un òrgan rep un virus es considera infectat. En el moment en que rep un segon virus, s’extirpa i es descarta. El jugador n’haurà de buscar un altre del mateix color.

Quan un òrgan rep una medicina es considera vacunat. En el moment en que rep una segona vacuna es considera immunitzat de qualsevol virus o carta de tractament.

Quan un òrgan està infectat, es pot curar amb una medicina; i viceversa, quan un òrgan està curat, es pot neutralitzar amb un virus.

Els tractaments són cartes especials que permeten accions com ara intercanviar òrgans, robar-ne o enviar els teus virus als teus rivals, per exemple.

Les cartes multicolor es poden combinar amb qualsevol color. Són cartes molt fortes per curar òrgans i alhora molt dèbils ja que poden rebre atacs de qualsevol virus. L’òrgan multicolor substitueix un dels 4 òrgans bàsics.

Virus cartes

Mecànica

Es reparteixen inicialment 3 cartes a cada jugador. El torn es divideix en dues fases:

  1. Realitzar una acció: el jugador pot jugar UNA carta o bé descartar tantes cartes de la mà com vulgui.
  2. Robar: el jugador roba tantes cartes com necessiti fins a tenir-ne 3 a la mà.

Una vegada ha robat cedeix el torn al jugador de la dreta.

El primer jugador que aconsegueixi reunir abans 4 òrgans sans guanya la partida.

virus cartes presentació

Valoració Final

El Virus ha aconseguit entrar a casa amb ganes de festa. Ens trobem davant d’un joc molt simple i senzill per jugar que agradarà a qualsevol casa o grup d’amics. El disseny de les cartes compleix, sense ser una meravella però es compensa amb l’agilitat del joc, que és el seu punt fort.

Aquest joc ens agrada especialment quan el juguem a 4 ja que el tempo de joc és suficientment ràpid com per no avorrir-se tal i com passa quan jugues a 6 i has d’esperar massa entre torn i torn. D’altra banda a 2-3 es queda justet i falta una mica de conflicte a taula.

Estem segurs que quan el proveu passareu un molt bona estona i de riures contagiosos i sobretot, de molts virus!

Virus!

14,99€
7.1

Disseny

6.5/10

Materials

6.0/10

Mecànica

8.5/10

Rejugabilitat

8.0/10

Originalitat

6.5/10

A Favor

  • Divertit i àgil
  • Sempre entra bé a taula
  • Apte per a totes les edats

En Contra

  • Just quan es juga amb poca o massa gent
  • Les cartes podrien tenir un millor material

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.